,

Skab et sundere forhold til din partner

Det jeg ønsker allermest er, at blive hørt og forstået, når jeg har noget på hjerte.

Men ofte endte det med, at jeg fik velmenende råd.

Jeg hader at få råd, jeg ikke har bedt om.

Jeg har prøvet at tale om noget sårbart til min mand, min mor eller en veninde og ikke følt, jeg blev hørt, fordi de hurtigt fik travlt med at give mig velmenende råd. Eller også begyndte de at fortælle om en historie, der var meget værre, synes de. Ofte nåede jeg ikke engang at fortælle færdig.

Kender du det?  At nære relationer ikke lytter, når du har brug for det?

Meeen er vi så bedre selv, når det er vores tur til at lytte til vores børn eller partner? Uh, ikke altid må jeg indrømme. Jeg øver mig stadig.

Ærlig talt er jeg selv faldet i med samlede ben og stukket mine kære et par velmenende råd, selvom de ikke bad om det. Eller jeg begyndte at tale om en lignende historie fra mit eget liv i den egoistiske tro, at personen ville føle sig spejlet. I virkeligheden handlede det om, at jeg havde behov for at reflektere over min egen oplevelse. Min mand, min veninde og mine børn trængte bare til at få lettet hjertet. Gøre deres egne refleksioner. Men jeg var ikke nærværende til at indse det. Jeg var for egoistisk og fraværende.

Når du taler, siger du ting, du allerede ved. Når du lytter, hører du noget nyt og berigende.

Når du lytter, lærer du din partner, dine veninder/venner og dine børn meget bedre at kende. I knytter et stærkere bånd.

Det handler ikke om problemet, det handler om virkelig at lytte. Det handler om følelserne bag problemet.

At tro på dem, at holde deres lys og at forbinde os med dem.

Vi skal ikke forsøge at fixe vores partners, vores børns og vores veninders udfordringer, hvis de ikke har bedt om det. Vi skal bare være der.

En af de største kærlighedserklæringer vi kan give, er, at lytte med vores hjerte, være stille og have tillid til, at de allerede kender svaret på deres udfordringer.

I virkeligheden skaber du ikke blot et sundere forhold til din partner, du skaber et sundere forhold til alle.