,

Det bliver en magisk dag idag

Jeg var til julefrokost sammen med Michael på hans arbejdsplads. Men dagene inden julefrokosten, begyndte jeg at tænke på alt det, der var træls og alt det kunne gå galt: “Jeg kender ikke en eneste”, Det bliver nok kedeligt, koldt og alt for sent”. For hver negativ tanke, der dukkede op, kunne jeg mærke, hvordan jeg ikke orkede. De negative tanker kørte rundt med mig, som en anden dukkefører.

Med den på ville jeg helt sikkert få en røvsyg aften. For at sige det lige ud.

Jeg glæder mig jo til, at jeg skal i byen med Michael. Jeg vil jo selvfølgelig gerne have det sjovt. Hvem vil ikke det.

Glæden starter hos mig. Ikke hos andre. Jeg valgte derfor at flytte mit fokus. Jeg besluttede mig derfor, at jeg var en detektiv på jagt efter aftenens velsignelser. På jagt efter interessante mennesker, spændende historier og smukke øjeblikke. Bare ved at flytte fokus, kunne jeg mærke, at det nok skulle blive en god julefrokost. Og det blev en rigtig god aften. Det indre afspejles nemlig i det ydre. Jeg mødte så mange spændende mennesker, mange blandede nationaliteter, der blandt andet fortalte om deres juletraditioner.

Verden er et smukt og magisk sted.

Det handler bare om, hvor vores fokus er. Nogle gange tager vi os selv i at have tanker ala: Det regner! Gud hvor jeg ikke orker! Jeg magter ikke julen sammen med faster Erna! “H*n vil garanteret ikke lægge sig til at sove”. Jeg er så træt af ………………………….(udfyld selv resten)

Når vi fokusere på, hvad der kan gå galt, så er det det, der vokser.

Julen er magisk. Så hvorfor ikke starte NU med at tro på at det bliver en magisk dag.

HVIS NU du tænker. Ja ja det er nemt nok for dig at sige!

Så lad mig spørge dig, har det, du har gjort indtil dato virket for dig? Har det givet dig det, du gerne vil?

Hvis det vi gør ikke virker, så prøv noget nyt.

Det første jeg siger hver morgen, når jeg vågner er: “Det bliver en magisk dag”. Og min dag bliver magisk. Min dag bliver først og fremmest magisk, fordi jeg starter med bevidst at fokusere på, at det bliver en magisk dag. Jeg kan mærke, hvordan forventningens glæde stiger i min krop. Det vi fokuserer på, vokser.

Men det mange af os er blevet tilbudt i vores opvækst, og måske indtil nu, er alt andet end det. Det du burde have lært, er at more dig, og følge dit indbyggede joy-system.

Hvis du har slukket for dit joy-system, så kan du heldigvis tænde den igen

Læs også Børn har et indbygget joy-system

Så prøv dette i resten af december måned – bare som et eksperiment

  • Start hver morgen med at sige: “Det bliver en magisk dag” (sæt din evt. din mobil til at sende dig en sms hver morgen)
  • Slut dagen af med at sige højt tre ting, du er taknemmelig for idag (Du kan gøre det mens du børster tænder, så bruger du ikke ekstra tid på eksperimentet)

Her er tre ting jeg allerede er SÅ taknemmelig for: Vi nåede at se Tinkas jul sammen alle fire, Jeg elsker vores morgener, det er super hyggeligt. Min hjemmeside gik ned, og jeg kunne have mistet alt, men den var allerede oppe igen efter ½ time. Victor mødte senere idag, så jeg fulgtes med ham i skole, da jeg luftede hunden. Jeg elsker vores gåture, for her får min dejlige teenagersøn fortalt mig en masse, jeg måske ikke normalt ville have hørt. Mens jeg skriver dette er klokken kun 9 om morgenen. Og det vælter allerede med magiske øjeblikke, jeg er så taknemmelig for.

Det er jo ikke fordi at alt er lige fedt, men det vælter mig ikke af pinden, fordi det negative ikke får lov til at fylde. Så ærlig talt, lad os se lidt lysere på tingene.

Jeg vil elske at høre fra dig, og hvordan du synes, det gik med eksperimentet.