,

Føler du dig elsket og værdsat?

Valentines dag føler du dig elsket og værdsat blog Marianne Thyboe

Lige som forårssolen gør os opmærksom på, at der trænger til forårsrengøring, kan Valentines dag sætte lys på dit parforhold.

Redskaber som styrker relationen til dig og din partner:

 • De 5 kærlighedssprog
 • Årsagen til at du ikke føler dig elsket og værdsat
 • 3 forslag til at løfte dit forhold til nye højder

De 5 kærlighedssprog:

Hvilket(t) kærlighedssprog får dig til at føle dig elsket?

 1. Fysisk berøring
 2. Anerkendende ord
 3. Tid med hinanden
 4. Tjenester
 5. Gaver

Vi giver ubevidst hinanden det, vi selv har behov for

Jeg kommer selv til at anerkende og rose min mand, fordi det er det kærlighedssprog, jeg har behov for, hvis jeg ikke er opmærksom på det. Min mands kærlighedssprog er berøring. Han giver mig derfor kram og kærtegn.

Jeg elsker berøring, men jeg føler mig først virkelig elsket, når jeg får anerkendende ord. Jeg kunne leve af anerkendende ord. Det er mit brændstof.

Det ligger så naturligt i os, at give hinanden dét vi selv ønsker, savner eller har behov for.

Kender du dit og din partners kærlighedssprog?

Problemet er, at vi let kan ende i at få et leverpostejs agtigt parforhold, fordi begge parter savner at føle sig virkelig elsket og fyldt op. Det er svært at give, når vi føler os drænet og tomme – og efter at børnene er landet.

3 forslag til at føle dig elsket og værdsat:

 1. Vær opmærksom på dine behov. Find dit kærlighedssprog. Kort og godt lær dig selv at kende. Synes du, det er svært, så kan du starte med at lægge mærke til, hvad du giver andre. Måske kan du og din partner snuppe en hyggelig aften og sammen finde ud af, hvad der fylder jer op.
 2. Sæt ord på dine behov. Vi kvinder kan let blive ramt over at vores partner ikke kan regne ud, hvad vi har behov for. Specielt hvis vi er gode til at aflæse andres følelser og behov. Så tænker vi det er normalt at være obs på andre. Men det er det ikke. Det er en gave at kunne det. Mange mænd er opdraget maskulint. De er ikke opdraget til at mærke og føle sig frem. Han vil elske at gøre dig glad. Han vil derfor elske, at du fortæller ham hvad du har behov for.
 3. Din partner spejler dig. Derfor kan du med fordel lægge mærke til, hvordan du behandler dig selv. Tilsidesætter du dig selv og dine behov? Så gør din partner det måske også. Start med at lytte til og handle på dine behov. Elsk dig selv og du vil møde kærlighed.

I den korte video er 4 af kærlighedssprogene tilstede

Dit barn er tryg og glad, når I forældre har det godt og er glade. Det kan betale sig og ikke kun på Valentines dag

Se Nøglen til trygge familiebånd