,

Pleasere møder tagere

Vores familie spejler vores indre. De spejler vores tanker, følelser, overbevisninger og handlinger.

Pleasere vil derfor opleve, at deres børn ikke viser taknemmelighed, er dovne og ikke hjælper til derhjemme.

Partneren er måske lige hurtig nok til at plante sig foran tv’et og lægger slet ikke mærke til, om du er træt eller der er behov for en hjælpende hånd.

Børn kan også spejle pleaseren ved at gøre det samme. Pleaser deres kammerater ved at bære skoletasken for dem, deler deres madpakke, selvom de er sultne, og siger ja til ting, de ikke havde lyst til i frygt for at såre kammeraten.

Pleasere oplever tagere, der vil have, uden at det bliver gengældt. Det bliver hverken gengældt i form af taknemmelighed, hjælp eller støtte.

Vi forsøger at please andre, for at opnå deres kærlighed. “Når jeg gør det her for dig, så kan du lide mig”. Det er hårdt at være fokuseret på andres behov. For pleaseren glemmer sig selv. Glemmer sine egne behov.

Kan du genkende det i dit liv? At du gør så meget for din familie?

Så undre du dig sikkert over, hvorfor din familie ikke udviser mere omsorg, kærlighed og taknemmelighed for alt det du gør for dem?

Oplever du for mange tagere i dit liv uden at få tilbage?

Jeg har været en pleaser. Og jeg undrede mig. Indtil jeg fandt ud af at mine omgivelser spejlede mig, for jeg respekterede ikke mine egne behov.

Du bliver behandlet på samme måde af familien, som du behandler dig selv.

Så prøv, bare som et forsøg, at lytte til dine behov. Lyt til din krops signaler. Vær kærlig mod dig selv.

Har du mange tagere i dit liv?

Jeg kan godt lide at springe over hvor gærdet er lavest, ved bla at bruge æteriske olier. Coriander er for eksempel ideel til redder typer, som mig, der ignorerer sine egne behov til fordel for andre. Det er olien for integritet.

Vil du gerne vide mere om æteriske olier? Download min ebog Essentielle olier til dit barn og dig