Hvad er den perfekte jul for dig?

Marianne Thyboe Den perfekte familiejul Artikel

Da mine sønner var små, var den perfekte jul for mig:

  • lave hjemmebag, julepynt og spille med børnene
  • at alle familiemedlemmer var glade og tilfredse – ikke kun mine sønner, men også mine forældre og svigerforældre
  • at man deltog i så mange jule-events som muligt. Det vil sige i børnehaven, vuggestuen, skolen, sports klubberne, arbejdets familiejule-komsammen og julefrokost, og selvfølgelig alle familie julefrokosterne, pakkeleg…

Mit ønske var i virkeligheden: hygge, nærvær og sjov. Men det jeg fik var trætte overstimulerede børn og træt mor, flere konflikter og en masse skyldfølelse og en følelse af altid at være bagud. Så det gik ikke helt som jeg havde ønsket, selvom jeg synes jeg forsøgte at leve op til alle.

Når vi tænkte tilbage på minderne fra de forgående jul, lagde jeg mærke til, at vi ikke mindedes alt det. Vi mindes de små øjeblikke. De øjeblikke, hvor jeg så mine sønners julelys i øjnene, deres små buttede arme omkring min hals, gåturen i skoven. Vi mindes dengang min søn blev syg, og vi måtte framelde et julearrangement. Vi puttede os derfor alle 3 under dynen med te og guf og så en julevideo sammen. Det var så hyggeligt.

Julen behøver ikke være perfekt for at være fantastisk

Den perfekte jul for mig idag er, at vi oplever følelsen af samhørighed, overskud, ro og glæde. For mig er julen børnenes. Børnene har ikke bedt om en jul, hvor jeg stresser rundt.

Hver gang jeg mærker snerten af, at jeg er på vej væk fra den jul vi ønsker herhjemme, så ser jeg lynhurtigt på, hvordan vi kommer tilbage igen.

Hvad er en perfekt jul for dig?

Vil du gerne have bedre jul sammen med dine familie, så prøv dette som et eksperiment:

  1. at tænke tilbage på de gode minder fra julen sidste år. Hvad vil du gerne dine børn husker tilbage på, når de bliver voksne?
  2. Lav en liste over, det I skal nå i år
  3. Sammenhold de skønne minder fra sidste år med det, du mener, I bør nå og det I bør gøre denne jul. Hvordan stemmer de to ting overens?
  4. Stemmer de to lister ikke overens, hvor kan du med fordel skære ned på det der står på “skal” listen?

Hvordan ser din jul perfekte jul så ud?

Kom med ind i min gratis Facebook gruppe, hvor jeg hele december måned deler om hvordan vi kan skab en harmonisk jul