Få færre konflikter med dit barn

Få færre konflikter med dit barn artikel Marianne Thyboe foto af allen-taylor-fra-unsplash

Jeg har kun få konflikter med mine sønner. Ikke engang nu hvor de er to teenagere på 15 og 17 år. Det er helt vidunderligt.

Derfor deler jeg med dig, hvad jeg har gjort for at gå fra at skulle skænde, true og irettesætte mine sønner, når de var på tværs, til at have færre konflikter.

Vil du hellere se dette i video-format, så klik her. Videoen er i min gratis Facebook gruppe Fantastiske Forældre.

Jeg ser mine sønner som mine spejle

Hvis de gør noget, jeg bliver sur over eller ked af, så ved jeg, at det er, fordi de har ramt et sår i mig. Et sår er et uforløst traume, som har behov for at blive healet, så jeg ikke længere bliver ramt af det mine sønner gør.

Hvis du ikke har et uforløst traume, så påvirker det, dit barn gør dig ikke. Mange gange lægger du slet ikke mærke til dit barns fejltrin, fordi det ikke er et issue for dig. Har du en partner, har I sikkert også oplevet, at I bliver trigget på forskellige ting, jeres barn gør.

Det handler derfor om at tage ejerskab for konflikten, og spørge dig selv: Hvad handler det om i mig, siden jeg bliver trigget over, at mit barn gør/siger……………..?

Dit barn hører nemlig ikke efter, hvis du er vred, fordi han/hun er bange for at få skældud eller blive straffet. Når I har en konflikt, går den tætte forbindelse til dit barn i stykker.

Jeg kunne førhen blive sur over, at min søn bad om hjælp, uden at han først havde forsøgt at løse problemet på egen hånd. Det var som regel, når han for 1.000. gang ikke kunne finde sin cykelhjelm, nøgler, skolebøger… Han råbte helt panisk. Jeg slap derfor øjeblikkeligt alt, jeg havde i hænderne og for afsted for at hjælpe ham. Og så var det bare cykelhjelmen, der ikke lå på sin plads.

Det triggede mig enormt, at han altid startede med at bede om hjælp, og at han råbte så panisk, at jeg troede, der var sket noget alvorligt.

Det havde vi en hel del konflikter over, men lige lidt hjalp det. Det holdt først op, da jeg tog ejerskab for disse sammenstød, og fandt ud af, hvordan min søn spejlede mig.

Spejlet: Jeg var ikke selv god til at bede om hjælp

Jeg brød mig ikke om at “genere” andre med mine problemer. Det var heri spejlet lå. Da jeg så forbindelsen, begyndte jeg at øve mig i at bede om hjælp. Det magiske var, at min søn automatisk stoppede med at bede om hjælp så ofte, og når han gør, er det, fordi han er det fordi han virkelig har brug for hjælp.

Det er fordi, han spejler mig fra mit nye ståsted.

Det sår, at det er farligt at bede om hjælp, er nu helet i mig. For hver gang vi får helet et sår fra vores egen barndom, får vi ikke kun et mere kærligt forhold til vores børn, vi bliver også selv mere hele.

Det fantastisk er – Når du ikke længere bliver trigget over ting, dit barn gør, kan du kærligt guide og støtte dit barn i at tage fornuftige beslutninger, i stedet for at skænde og gøre dit barn forkert.

Hvad kan virkelig trigge dig?