Få færre konflikter med dit barn artikel Marianne Thyboe foto af allen-taylor-fra-unsplash

Jeg har kun få konflikter med mine sønner. Ikke engang nu hvor de er to teenagere på 15 og 17 år. Det er helt vidunderligt.

Derfor deler jeg med dig, hvad jeg har gjort for at gå fra at skulle skænde, true og irettesætte mine sønner, når de var på tværs, til at have færre konflikter. Læs mere

Fra misbrug overgreb og vold til powerfuld rollemodel Podcast Marianne Thyboe

Powerfulde Tanya Tranholm deler sin traumatiske opvækst, som var præget af misbrug, overgreb og vold. Hør også hvordan hun står ved sig selv og heler barndommens sår. Ikke kun for sin egen skyld, men også for sine børns skyld.

Vi kan lære meget af Tanya, om at stå ved os selv og vores historie.

Tanya fortæller også, hvorfor det er svært at bryde fri af mønstrene og hele sine sår fra barndommen. “Hellere at høre til i smerten end at opleve ensomheden“.

Tanya Tranholm foredragsholder, coach, underviser og forfatter fra customlifedesign.dk

Din ydre verden er en afspejling af din indre verden. Dit selvværd påvirker alle dele af dit liv og har en stor betydning for hvordan du har det.

Dit selvværd smitter også af på dit barn. Derfor er det så vigtigt, at du styrker dit selvværd eller vedligeholder det. Læs mere

Marianne Thyboe god skolestart Artikel

Efter sommerferien starter mange børn i skole. Nogle skal starte i 0. klasse, på en ny skole, i gymnasiet eller er nervøse for at komme tilbage efter en lang sommerferie.

Der er heldigvis så mange ting, vi forældre kan gøre for at give vores børn en god start. De fleste forslag er til de små, men mange af forslagene er også hjælpsomme for vores teenagere. Læs mere

Marianne Thyboe forældre alene med problemerne artikel

Mange forældre beder ikke om hjælp, når de har udfordringer med børnene.

Måske beder du heller ikke om hjælp, fordi:

 • Du synes, det er skamfuldt at sige højt, at du ikke kan klare det selv.
 • Det er nok bare mig, der har det sådan her.
 • Jeg burde kunne klare mig selv.
 • Det er egoistisk af mig at fylde så meget, der er mange andre der har det meget værre end mig.
 • Tænk hvis jeg beder om hjælp, og de ikke vil hjælpe mig
 • Tænk nu hvis jeg beder om hjælp, og de tænker: “Kan du virkelig ikke klare det selv! Det troede jeg alle forældre kunne!”
 • Jeg ved ikke, hvad jeg skal bede om hjælp til

Kan du nikke genkendende til et eller flere af disse? Det er der rigtig god grund til Læs mere

Marianne's_TV_gør dette hvis du er irriteret på dit barn

Bliver du irriteret på dit barn, når:

 • Hun spilder sit vandglas med vilje
 • Dit barn tager en ekstra småkage, selvom han ikke må
 • Når hun løber eksalteret og vild rundt i hele stuen
 • Han slår sin lillesøster
 • Smider sand på gulvet inde i stuen

Her er hvad du kan gøre for at guide dit barn, i stedet for at skræmme dit barn. Læs mere

Marianne Thyboe Giv dit barn den barndom du ikke selv har haft artikel

Det allervigtigste du kan gøre for dit barn, er at hele dine følelsesmæssige sår.

Selvom dine forældre elsker dig højt, så får du følelsesmæssige sår på sjælen, hvis dine forældre ikke validerede dine følelser nok.

Det er noget alle børn oplever. For ingen forældre er perfekte. Lad mig give dig et eksempel på, hvornår det kan ske. Læs mere

Marianne Thyboe Hvordan påvirker isolation og manglende legeaftaler børnene artikel

Hej Marianne
Tak for alle de gode og nyttige ting du deler på din side. Det er fantastisk.

Jeg har et par spørgsmål, som jeg tænker kunne være rigtig rart for mange lige nu, at få afklaret, som du med din ekspertise måske kan hjælpe med.

Som det ser ud nu er alle børn i “isolation” i minimum en måned. Den måned bliver med stor sandsynlighed til 2.

Hvor længe går det, at børn er isoleret fra andre børn og næsten også for omverden, uden at de tager skade af det, eller at det påvirker dem meget negativt? De får jo ikke meget social stimuli.
Man kan jo godt lave små legeaftaler, men jeg må sige at vi holder os fra det indtil videre, da vi jo godt ved at det er klogest at lade være. Læs mere

Brevkasse spørgsmål:  “Hej, min kæreste har en datter på 13, og hun styrer hele sin mors liv. Hvem hun må være sammen med. Hvor hun skal være. Hvad hun skal gøre. Hvem hun skal være kæreste med, og hvor længe alt det skal stå på. Moren tør /må ikke forlange noget som helst af datteren, for der er vendt fuldstændig rundt på magten. Hvad gør man ved det?” Læs mere

Marianne Thyboe derfor får dit barn raserianfald artikel

Der er flere grunde til, at dit barn får raserianfald. Det kan være, h*n har haft en ubehagelig oplevelse eller er overstimuleret. For eksempel kan raserianfaldene skyldes, at h*n har fået en lille modbydelig konkurrent i form af en lillesøster eller lillebror.

Min søn blev let overstimuleret, da han var mindre. Han sagde engang, at det føltes, som om det boblede indeni kroppen, og så kunne han ikke stoppe sig selv. Det skete bare. Små børn kan ikke sætte ord på. Men det kan vi heldigvis hjælpe dem med. Lige som vi kan hjælpe dem med at genfinde roen.
Læs mere